WWW.FORUMVİZYON.ORG

WWW.FORUMVİZYON.ORG Hoş geldin, Misafir.
Son Ziyaretiniz:
Mesaj Sayınız: 0

Sayfayı FaceBook'ta Paylaş

    Maydanoz ve Maydanozun Faydaları

    Paylaş
    avatar
    byx_06
    SİTE KURUCUSU/YÖNETİCİ
    SİTE KURUCUSU/YÖNETİCİ

    Mesaj Sayısı : 273
    Rep Puanı: : 130
    Yaş : 34
    Nerden : ankara
    İş/Hobiler : web tasarım
    Lakap : site kurucusu
    ruh hali :

    konu ikonu Maydanoz ve Maydanozun Faydaları

    Mesaj tarafından byx_06 Bir Ptsi Mart 02, 2009 5:12 am



    Maydanoz iki yıllık bir bitkidir. 15-20 santimetre boyuna erişince kesilir. Senede 5 - 6 kez kesim yapılabilir.
    Maydanozun özel tat ve kokusu bileşiminde bulunan uçucu yağlar (esanslar) ve flavon glikozidi denen maddelerden ileri gelir. Maydanoz yaprağının çoğunluğu sudur. Bu nedenle enerji ve protein yönünden beslenmeye bir katkısı düşünülmez.

    Maydanoz, A ve C vitaminleri yönünden çok zengindir. Yemeklerin yanında yenen 5 -10 tel (20 gr) maydanoz, insanın günlük C vitamini gereksinmesinin yarısını karşılayabilir. Halk arasında maydanozun diş. etleri kanamasında, yaraların kapanmasında, romatizmada iyileştirici etkisi olduğuna inanılması, C vitamininden zengin olmasıyla açıklanabilir. İdrar söktürücü etkinliği ise bileşiminde bulunan flavon glikozidinden dolayıdır. Maydanoz, potasyumdan zengin olduğundan, tuzun bileşimindeki sodyumu dengeleyerek tansiyon yüksekliğinde, az da olsa, önleyici etkisi olabilir.
    Maydanoz çiğ olarak yendiği gibi; sarma, dolma, köfte ve çorbalarda tat verici olarak kullanılır. Kurutulmuş maydanoz baharat gibi kullanılır.

    Ayrıca maydonoz suyu da çok bilinen bir maydanoz ürünüdür. Maydanoz suyunu maydazdan yararlanmak isteyen fakat tadını sevmeyen kişiler kullanabilir.


    _________________

    [/center]

      Similar topics

      -

      Forum Saati Paz Şub. 18, 2018 5:47 pm